Het seizoen van de Long
Hartige ingrediënten en slow cooking
Bevochtigen en drinken
Recept Herfstige pompoensoep
Ingrediënten: Liefst biologisch - 1 pompoen - 1 winterpeen - 2 uien - 2 tenen knoflook -1 stukje vers gember - 1 theelepel gemalen komijnzaad - 1 theelepel gemalen korianderzaad - 1 liter groenten- of kippenbouillon - Garnering naar wens: geroosterde pompoen- en/of pijnboompitjes, verse koriander of peterselie. - Bij lekkere trek: Fijngeraspte pecorino |
Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Schil de winterpeen. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Snijd de wortel in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en de gember fijn. Stamp in een vijzel de komijnzaad en korianderzaad fijn.
Doe wat olijfolie in de pan en laat het warm worden. Bak de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Voeg de kruiden en de gember toe. Voeg vervolgens de pompoen en wortel toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Garneer de soep met wat geroosterde pompoen- of pijnboompitjes, verse kruiden naar wens en bestrooi voor de extra lekkere trek met wat fijngeraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas). Smakelijk eten!