Ingrediënten kruidennoten
- 125 gram biologische boekweitmeel
- 30 gram biologische amandelmeel
- 1 flinke theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 eetlepels koek & speculaaskruiden (zonder toegevoegde suiker)
- Snufje fijn zeezout
- Stukje verse biologische gember, geraspt (ter grootte van een dobbelsteentje)
- 65 gram biologische roomboter
- 80 gram honing van een imker uit de regio (de mijne komt van imkerij Bloem, Oosterhout)
Tip: Wil je lactose-vrije pepernoten? Vervang de roomboter dan door ghee (geklaarde boter) of kokosolie (ongeveer 60 gram met enkele eetlepels water. Deeg niet laten koelen in de koelkast).
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Meng de boekweit- en amandelmeel, de wijnsteenbakpoeder, de kruiden, zout en geraspte gember goed door elkaar.
- Smelt de roomboter zachtjes in de pan en voeg de honing toe (niet laten koken).
- Voeg dit toe aan de meelmix en kneed het deeg.
- Laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het in kleine stukjes en rol er balletjes van.
- Leg ze op een met bakpapier bedekte de bakplaat en druk ze zachtjes aan.
- Bak de pepernoten ongeveer 13 minuten in de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
(let op, bak de pepernoten niet te lang. Tijdens het afkoelen verharden ze namelijk nog).
Smakelijk!
Verantwoordelijkheid nemen voor je lichaam
Het lichaam is een geschenk en een verantwoordelijkheid. Om het gezond te houden, moet je weten hoe te eten - Zenmeester en boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh (Eten)